Monday, December 14, 2009

Rempit

Bismillah...


Sakit kepala. Bukan sebab fikir masalah umat pun. Apatah lagi nak fikir kaedah pembaikpulihan. Diri sendiri pun rosak. Lidah macam laser bila bagi nasihat. Lupakah pada ayat?

"Apakah kamu menyuruh orang lain berbuat kebaikan dan kamu melupakan dirimu sendiri sedangkan kamu membaca al-Kitab." (2:44)

Selalu rasa tak layak berada di sini. Di level sekarang. Kenapa aku kat sini? Rasa nak get rid dari semua ni. Tapi susah.

"Katakanlah: Aku berlindung kepada Tuhannya manusia, Raja manusia, Sembahan manusia, dari kejahatan (bisikan) syaitan yang bersembunyi, yang membisikkan (kejahatan) ke dalam dada manusia, dari (golongan) jin dan manusia." (114:1-6)

Tension. Kepala sakit macam kena migrain. Aku pecut motor laju-laju. Aku dah tak fikir accident ke apa. Alhamdulillah sampai rumah. So, nak tido.

"Dengan nama Allah, aku hidup dan aku mati. Amin."

2 shuriken:

ProfHussaini said...

Salam akhi..

Nta ni memang suka bawa laju
Tapi bila bawa ana, taknak bawa laju,
Risau keselamatan ana
haha. Comel gile duh...

muharrikdaie said...

sekarang semua bangunan tak selamat sebab pakai batu block ....

salam ukuhuwah

Template by - paley_11 | Daya Earth Blogger Template