Thursday, January 29, 2009

aku dlm "comfort zone"???

Aku nk menulis tp aku xde idea apa yg nk aku tulis. dan aku terus berfikir2 lg, nk tulis apa, nk tulis apa ni...??aku menulis dr foyer blok L22 side B sbb wifiutm kt blk aku problem sejak cuti aritu lg.apsal ntah la..wifi kt side aku ade problem tp kt sni ok sbb kt side ni ada router yg lain. dan speed dia bleh tahan gk la lajunya...

aku xtau apa dh jd dgn diri aku sejak akhir2 ni. hilang sensitiviti. sensitiviti terhadap nasib umat ini. apabila aku mengikuti perkembangan agresi israel laknatullah ke atas saudara2ku di palestin, aku tidak merasakan sakitnya penderitaan mereka. tidak merasa remuknya hati mereka melihat segala apa yg mereka miliki dimusnahkan oleh kuffar celaka. tidak menitiskan airmata utk bersama2 merasai kedukaan mereka. malah, tidak bersungguh2 mendoakan keselamatan mereka. adakah layak bg aku utk mengaku sbg seorang pejuang islam jika aku trus begini. terus hanyut dlm dunia "comfort zone" yg aku cipta sendiri.

comfort zone bukan dunia selamat! ramai yg tertipu oleh zon selesa yg ditanam dlm minda sendiri. mungkin zon itu masih selamat dr mangsa kekejaman fizikal tetapi tanpa sedar begitu teruk dibantai oleh senjata pemusnah hedonisme moden. malah kesannya lebih dahsyat drpd senjata kimia dan biologi. lihatlah umat islam kini. lihatlah dgn pandangan basirah, pandangan mata hati utk memahami bukan utk mengetahui.

umat ini, pada hari ini, begitu jauh dr islam, islam yg sebenar. bukan islam hadari ataupun islam madani. pelbagai ajaran sesat menghantui dunia islam. ilmu2 kebatilan begitu diagung2kan. pemesongan terhadap agama ini trus berlaku hari demi hari. bid'ah2 yg melibatkan akidah dan juga perkara2 kurafat. semuanya begitu sinonim dgn umat islam kini. dan pelbagai lg penyelewengan yg berlaku di dlm umat ini. nk sebut byk...fikirla lg..

namun, aku ingin menulis sesuatu yg begitu hampir dgn aku. serangan pemikiran. dlm bentuk yg ringkas je sbb aku x suka menulis pjg2. sejarah serangan pemikiran ni dh lama. dan popular bg para aktivis2 dakwah dan sesiapa yg mengaku dirinya pejuang islam. bentuk serangannya yg halus, sukar dikesan, menyebabkan orang yang tahu pun masih hanyut, orang yang sedar pun masih lalai, orang yang faham pun masih sukar menepisnya.

tujuan serangan pemikiran adalah melemahkan semangat jihad umat islam. menaburkan benih keseronokan duniawi kpd para pemuda-pemudi islam dgn helah globalisasi dan modernisasi serta pelbagai istilah lain utk mengaburkan kebatilannya. para pemuda yg sepatutnya menjadi frontline dlm perjuangan agama bertukar menjadi frontline dlm konsert2, gig2, dan pesta2 hedonisme. umat ini takut apabila mendengar perkataan jihad apatah lg jika ada seruan jihad. extremis, militan, pengganas dan pelbagai gelaran diberikan kpd org2 yg ikhlas dlm perjuangan agama ini. aku masih igt kata2 seorang ikhwah di palestin,"jika kerana kami mempertahankan tanah air kami dr orang yg cuba merampasnya dgn kejam, itu anda anggap sbg pengganas, ketahuilah bahawa kami mmg pengganas!". ok, klu cmtu, aku pn nk digelar pengganas gk la.

bg aku, istilah hanya sebuah istilah yg jika tidak dipraktikkan x memberi apa2 kesan kpd pemegang istilah itu. amik contoh islam. jika seseorg dgn nama ISLAM (Nama sy Islam), tidak mengikuti segala perintah Allah dan meninggalkan segala laranganNya dgn suka atau terpaksa, maka dia bukan islam. dia tidak layak digelar muslim. dia tidak layak mendapat syurga Allah. hanya neraka yg layak untuknya krn telah nyata kekufurannya terhadap segala hak Allah kepadanya. Tuhan yg menciptakannya dengan tujuan tertentu. ironinya, dia kufur ingkar malah menentang Pencipta dirinya. adakah balasan yg lebih sesuai utknya selain neraka yg menyala-nyala?

begitula kesan serangan pemikiran yg dicetus oleh the Learned of Elder Zion menerusi protokol2 satanic mereka. mereka telah merancang sekian lama dan mereka menuai hasilnya kini. tujuannya bukan sekadar umat islam ttp mereka ingin menguasai seluruh dunia ini dgn memperhambakan seluruh bangsa2 lain yg mereka anggap sbg anjing mereka. mereka sdg ketawa terbahak-bahak melihat manusia mengikut telunjuk mereka. skrg umat islam dibantai dgn begitu teruk sekali. mereka menjalankan 2 bentuk serangan sekaligus, serangan pemikiran dan serangan ketenteraan. meranapkan segala bangunan termasuk bangunan moral dan akhlaknya sekaligus. membunuh sekian byk ruh termasuk ruh islam. mencabut segala pokok termasuk pokok agama. tidak menyisakan sedikitpun. dan kita terus berada di dlm "comfort zone".

tp adakah aku sedar semua ni? aku kn keluar dr comfort zone ni. tiada lg istilah comfort zone. buang segala ke"comfort"an utk semula berfikir ke arah solidaritas ummat. ummat ini perlu berubah dan aku perlu mulakannya. ummat ini akan bangkit dan aku mesti menjadi tunjangnya. Bangkitkan semangat! Allahuakbar walillahilhamd!

1 shuriken:

arrabe' said...

bagaimana enta hendak mulakan??
bagaimana enta nak keluar dari comfort zone?

Template by - paley_11 | Daya Earth Blogger Template